Annelieke Joosten

Annelieke Joosten is een authentieke Nederlandse acteur, model en schrijver. Eind 2020 speelde ze de vrouwelijke hoofdrol naast Walt Klink in de tv-serie MAUS. Ze heeft een enorme ambitie en beschikt over het doorzettingsvermogen en talent om haar doelen te verwezenlijken. Haar kracht is waarachtigheid, kwetsbaarheid en openheid.

 

Haar passie voor acteren is op haar achtste begonnen toen haar ouders haar aanmeldden voor acteerlessen voor kinderen. Sindsdien heeft zij op veel verschillende scholen les gehad. Zo heeft ze een jaar lang les gehad bij de Toneel Vakschool Rotterdam, waar ze les kreeg van onder anderen Bart Kiene, en bij De Toneelmeester in Amsterdam, waar ze les kreeg van onder meer Hugo Konings, Saskia Temmink en Michiel Nooter. Sinds januari 2019 volgt zij les op de internationale acteerschool Mulholland Academy in Amsterdam. Ze heeft haar waarheid gevonden in de Strasberg techniek (Method Acting), met docent Andre Landzaat. Daarnaast krijgt ze les van Alex Murphy in camera-acteren, de Meisner-techniek, Comedy en Scene Study.

 

Annelieke heeft een scala aan filmproducties aan haar CV kunnen toevoegen. Zo heeft ze gespeeld in “Hel”, een film over depressie, en in “Eindzege”, onderdeel van het One Week Film Project. Voor haar aandeel in de laatste film ontving zij een Eervolle Vermelding als acteur. In oktober 2019 startten de opnames voor de post-apocalyptische kortfilm “Retina”, geregisseerd door Niels Veenendaal. Daarnaast was zij eind 2019 te zien in de omstreden documentairereeks Tygo in de Psychiatrie op NPO3. In september 2020 is ze tevens te zien in de documentaire Alleenzaam van de EO, geregisseerd door gerenommeerd documentairemaker Tessa Louise Pope. Eind 2020 speelde ze de vrouwelijke hoofdrol naast Walt Klink in de Rotterdamse televisieserie MAUS, geproduceerd door stichting There Will Be Film.

 

Als model heeft Annelieke ook enkele mooie publicaties op haar naam staan. Zo heeft haar portret de hele wereld over gereisd als onderdeel van een tentoonstelling “Red Hot II” geschoten door de Britse fotograaf Thomas Knights. Ook staat zij op de cover van het in 2017 uitgegeven “Inspiring Stories Magazine”, een magazine over duurzame en eerlijke mode. Ze staat voor openheid over mentale gezondheid en draagt dit in haar werk als artiest uit; ze schrijft blogs over psychische kwetsbaarheid voor Socialrun. Daarnaast is ze overtuigd veganist en positief activist.


Foto's: Duane Jongbloed, There Will Be Film, Valerie Spanjers

Annelieke Joosten
00:00 / 01:04
  • Instagram
download.png

© 2019 ArtistMan | ArtistMan is een onderdeel van PVT Entertainment & Management