Ayşegül Karaca

PascalDeelstra_ovvv_DuaneJongbloed_3.jpg
PascalDeelstra_ovvv_DuaneJongbloed_4.jpg
PascalDeelstra_ovvv_DuaneJongbloed_2.jpg
download.png

Ayşegül Karaca (1990, Schiedam) is een Nederlands-Turkse actrice en theatermaker. Ze is niet alleen actief in theater, maar ook in film en televisie. Zo speelde ze één van de hoofdrollen in de bioscoopfilm Het Geheim van Sophia, was ze te zien in tv-series als B.A.B.S. en Flikken Maastricht (2021) en stond ze op de planken met haar solovoorstelling Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en gaat ze binnenkort op tournee met haar tweede voorstelling Oogentroost.


Karaca heeft een omweg moeten maken naar het uitoefenen van de professionele podiumkunsten. Na het behalen van haar bachelor Logopedie volgt ze acteerlessen bij De Jaargang van Kemna en Le Pavegnon. Ook rondt zij de zangopleiding Complete Vocal Technique aan The Vocal Couch succesvol af.


Ze is te zien in diverse korte films, waaronder Trifle en het in het buitenland genomineerde Clan. Ze speelde een hoofdrol in de bioscoopfilm Het Geheim van Sophia. Op televisie is Ayşegül te zien in series als B.A.B.S., Lieve Mama en Flikken Maastricht. Ook wordt zij gecast voor tv-commercials, waaronder die van energieleverancier Eneco.


Als zangeres deed Karaca ervaring op in het Nieuwe Luxortheater tijdens het RET Aardig Onderweg Award Gala en tijdens de jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei. Haar eigen liedjes hebben een een geheel eigen stijl. Crossovers tussen levenslied en urban, de Nederlandse taal met Turkse taal en kleinkunst met spoken/rap. Binnenkort te streamen op alle muziekplatformen, waaronder Spotify.


De afgelopen jaren was Karaca actief bij verschillende theatergroepen. Bij Rotterdams Wijktheater speelt ze één van de hoofdrollen in de muziektheatervoorstelling #LuckyGirls. In 2019 staat ze op de planken met haar allereerste eigen avondvullende solovoorstelling Ik zie, ik zie wat jij niet ziet, een persoonlijk verhaal vol humor en kracht. Met haar tweede voorstelling Oogentroost gaat ze vanaf februari 2021 op tournee.

VoicereelAyşegül Karaca
00:00 / 01:04
  • Instagram