Dennis Alink

Dennis Alink is een Nederlandse filmmaker, bekend van Freek, Sluizer Speaks en Unknown Brood. Naast zijn werk als regisseur is hij regelmatig te gast in radio- en tv programma’s zoals 5 Uur Live, Late Night, Koffietijd, 5 Uur Show, De Coen & Sander Show, e.v. om over films te praten. In Première, de online serie van dagblad AD, deelt Alink als filmkenner wekelijks de beste film- en serietips voor de bioscoop, televisie en video on demand.


In 2009 werd Dennis aangenomen op de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam, waar hij in 2013 afstudeerde. Zijn eerste speelfilm Sluizer Speaks vertelt het verhaal van George Sluizer, regisseur van films als The Vanishing en Dark Blood die zijn leven volledig aan de cinema wijdden.


In 2016 werd Unknown Brood uitgebracht, over het leven van de Nederlandse rock-'n-roll-ster Herman Brood. Voor deze documentaire interviewde Dennis mensen zoals Bono, Anton Corbijn en Frank Black. Unknown Brood werd genomineerd voor twee LA Film Awards (Best Director, Best Cinematography). Hij maakte ook GOIN 'RECTAL uit, een komische documentaire over de glam rockband Rectum Raiders. De documentaire ging in première op In-Edit 2018 en werd genomineerd voor de beste documentaire op het Grand Budapest Film Festival.

Van Alink verscheen recentelijk het door critici en publiek bejubelde Freek, een nietsontziende documentaire over Freek de Jonge, één van de grootste cabaretiers van Nederland. Momenteel bereidt hij zich o.a. voor op een nog niet aangekondigde muziekdocumentaire over een van de originele Woodstock ’69-artiesten.

Voor zijn verslaglegging van films voor zowel online media als radio- en tv-programma’s heeft hij inmiddels al meer dan 1000 films behandeld. Daarnaast werkte hij als schrijver samen met filmmaker Paul Ruven aan het boek De Nieuwe Documentairemakers dat in 2020 verscheen.

VoicereelDennis Alink
00:00 / 00:55
  • Instagram
download.png

© 2019 ArtistMan | ArtistMan is een onderdeel van PVT Entertainment & Management