Dounia Rijkschroeff

RTL 4 presentatrice Dounia Rijkschroeff groeide op als kind in de stad Enschede. Zij volgde daar de havo aan Het Stedelijk Lyceum. Al snel begon Dounia haar loopbaan als fotomodel. Zo deed zij veel fotoshoots voor verschillende grote merken, maar trad ook op als presentatrice bij verschillende beurzen en evenementen. De concert presentatie van Wibi Soerjardi en de Roparun, zijn enkele namen op haar lijstje van event presentaties. Door haar looks viel Dounia al snel op.

 

In 2015 deed ze dan ook mee aan de Miss Nederlandverkiezing, waar ze de finale wist te bereiken.

De titel won zij niet, maar Dounia sleepte wel de Social Media Award binnen.

 

Op 1 januari 2017 was Dounia voor het eerst te zien bij RTL 4 als presentatrice van het programma, ‘’van Passie naar Droombaan’’. Ze presenteerde dit programma samen met mede presentatrice Sonja Silva. Zowel in 2017 als 2018 presenteerde Dounia de start van de Roparun in Hamburg. In 2017 deed zij dit samen met mede presentatrice Sylvie meis. In 2018 begon Dounia zelf ook met het produceren van programma’s, zo presenteerde zij het door haar zelf bedachte programma ‘’Dounia zoekt Talent’’. Deze serie was online te bekijken en tevens ook te zien in het programma ‘’van Passie naar Droombaan’’ op RTL 4.

 

Momenteel zit Dounia volop in de opnames voor het nieuwe RTL Programma ‘’Carriere Tijgers’’, wat binnenkort op RTL 7 te zien zal zijn! Dounia zal ook hierin het komende jaar de presentatie op zich nemen.

© 2019 ArtistMan | ArtistMan is een onderdeel van PVT Entertainment & Management