Mark Wind

Mark Wind is een Nederlandse componist die de muziek componeerde voor verschillende onderscheiden films. Zijn meest recente wapenfeit is de muziek voor de Britse bioscoopfilm Homeless Ashes van regisseur Marc Zammit.


Wind werd geboren op 26 april 1985 in het Twentse Borne. Na een groot deel van zijn vrije tijd te hebben gedanst, dwong een knieblessure Mark om het dansen op te geven. Mark werd grotendeels beïnvloed door filmmuziek en componist Mike Oldfield en begon met componeren op 27-jarige leeftijd. Hij experimenteerde met zowel elektronische muziek als orkestrale muziek. Na een studie culturele antropologie in Amsterdam besloot hij in 2013 het roer radicaal om te gooien en definitief te kiezen voor de filmmuziek.

 

Zijn fanbase groeide snel en binnen een jaar gaf regisseur Andy Dodd hem zijn eerste kans als componist voor de Britse horrorfilm 'The Apostate: Call of The Revenant'.

 

Gedreven door een sterke ondernemersgeest en een tomeloze ambitie, heeft Mark talloze meermaals bekroonde films gescoord, waaronder de korte film 'Voice in the Head' en de documentaire 'Waiting'. Hij kon rekenen op positieve recensies van zowel het publiek als van de prijswinnende componist Joseph Renzetti.

 

Zijn eerste grote opdracht was het schrijven van de muziek voor de twee uur durende bioscoopfilm Homeless Ashes van de Britse regisseur Marc Zammit, met o.a. Lew Temple (van The Walking Dead) en Maria Howell (Hidden Figures) in de hoofdrol. Momenteel werkt hij aan een aantal nieuwe grote filmprojecten.

MuziekMark Wind
00:00 / 01:26
  • Instagram
download.png

© 2019 ArtistMan | ArtistMan is een onderdeel van PVT Entertainment & Management