Nikita van der Linden

PascalDeelstra_ovvv_DuaneJongbloed_3.jpg
PascalDeelstra_ovvv_DuaneJongbloed_4.jpg
PascalDeelstra_ovvv_DuaneJongbloed_2.jpg
download.png

Nikita van der Linden (1986) is een veelzijdige Nederlandse actrice en schrijfster. Ze grijpt naar kwetsbaarheid, zoekt grenzen op in haar spel én in haar columns zorgt zij voor een humoristisch randje vanuit haar unieke blik op de wereld.

Na de Theaterschool in Rotterdam, een opleiding camera acteren én een verkorte opleiding van film en tv acteren is ze te zien geweest in diverse campagnes en commercials. Dit voor zowel nationale als internationale merken waaronder Toyota, Adidas, Bloomon en TEDx,. Ze maakte deel uit van de cast van de commercial van taptijtmerk Vivendi die in New York met twee keer goud en zilver werd bekroond.

Ook was Nikita te zien in tv-series als Flikken Maastricht. In het programma Telegraaf vandaag ‘Dat is toch niet normaal?!’ mocht zij in drie afleveringen het asociale gedrag op de proef stellen bij diverse voorbijgangers. De korte film Halwende, onder regie van Luca Izarin en Leon de Levita van BlackBeeProductions, werd goed ontvangen door het publiek. Hierin speelde zij de rol van Stella.

Nikita is op dit moment bezig met het schrijven een nieuwe tv-serie. In 2021 zal zij onder meer te zien zijn in de film Trip die geregisseerd is door Benjamin van den Brink. Begin 2021 is zij te zien in de videoclip Nooit Had Ik Door van Thomas Berge.


Foto's: Arno Nieuwhof, Michel Zoeter

Nikita van der Linden
00:00 / 01:04
  • Instagram