© 2019 ArtistMan | ArtistMan is een onderdeel van PVT Entertainment & Management

Poal Cairo

Poal Cairo is een Nederlandse acteur en stemacteur die vooral bekend is van film en televisie. Op zijn CV staan uiteenlopende producties die stuk voor stuk internationale erkenning hebben gekregen, waaronder de film Helium en de korte film Der Kaiser van Eché Janga. 

 

Op tv was hij te zien in de series A'dam - E.V.A, Penoza, Celblok H en de populaire Nederlandse soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Online is hij te zien in de series Brussel en B.A.B.S. van KPN Presenteert.

 

Op het witte doek was Poal te zien in bioscoopfilms als Alberta (Eddy Terstall en Erik Wünsch), Schone Handen (Tjebbo Penning) en Kristen (Mark Weistra). Tevens speelde hij in de korte film Unforgettable (Marco Grandia), waarvoor hij samen met o.a Arne Toonen (Black Out, Dik Trom, De Boskampi's) het script schreef en de prijs won voor best scenario. Unforgettable werd in Atlanta uitgeroepen tot beste 48 Hour Film ter wereld. 

 

Poal is een selfmade speler. Onder begeleiding van acteercoach Romy Irene heeft hij drie jaar de acteermethode gevolgd van Ivana Chubbuck en afgerond met een masterclass van Ivana zelf. Poal was tevens te zien in de toneelvoorstelling Gevangenis Monologen. Onlangs heeft Poal de opnamen afgerond van de serie Der Amsterdam Krimi.