Renée de Gruijl

Renée de Gruijl is een bijzonder getalenteerde Nederlandse actrice en zangeres. Ze maakt deel uit van de cast van het David Bowie meesterwerk Lazarus, onder regie van Ivo van Hove.

 

De Gruijl speelde recentelijk één van de hoofdrollen in de populaire televisieserie SpangaS. Zij studeerde Muziektheater aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten op het Conservatorium Rotterdam. Ze werd genomineerd als aanstormend talent voor haar vertolking van Maureen in de M-Lab voorstelling Rent en ze was te zien in seizoen 8 van The Voice of Holland. Daarnaast maakte ze op televisie haar opwachting in series als Flikken Maastricht, Nieuwe Tijden en Mocro Maffia. In december 2018 was Renée één van de optredende artiesten tijdens het familie-evenement Kerst met de Zandtovenaar.


In oktober 2020 staat Renée de Gruijl voor de eerste keer op de planken met haar eigen cabaretshow ’Hijsbak’. De voorstelling die ze samen met Tobias Oelderik maakte, is te zien in het Amsterdamse Tapas Theater. Renée is in het voorjaar van 2021 wederom te zien in Lazarus. De Nederlandse versie van de musical Lazarus van David Bowie wordt geproduceerd door Stage Entertainment en geregisseerd door Ivo van Hove.

VoicereelRenée de Gruijl
00:00 / 03:26
  • Instagram
download.png

© 2019 ArtistMan | ArtistMan is een onderdeel van PVT Entertainment & Management