top of page
Zoeken

Cast Netflix-serie Amsterdam Empire onthuld met Elise Schaap en Victor Löw

Nadat eerder al de hoofdrol van Famke Janssen bekend werd gemaakt, heeft Netflix nu onthuld dat Victor Löw is toegevoegd aan de cast, die verder bestaat uit onder anderen Elise Schaap, Jacob Derwig, Yannick van de Velde, Jade Olieberg, Jesse Mensah, Romana Vrede, Raymond Thiry en Chris Nietvelt. In het extravagante misdaaddrama speelt Famke Janssen haar allereerste Nederlandse rol.

Victor Löw: “Meewerken aan Amsterdam Empire voelt erg inspirerend. De expertise van de schrijvers, de regisseurs, de producenten en niet in de laatste plaats mijn top-collega’s met de charismatische Famke Janssen in de lead, geeft me een bevlogenheid die aanvoelt als verliefdheid. And so it begins...”

De zevendelige serie is geschreven en gecreëerd door Nico Moolenaar, Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen, bekend van Undercover en Ferry. Amsterdam Empire wordt geregisseerd door Jonas Govaerts en geproduceerd door het in Amsterdam gevestigde Pupkin. Famke Janssen en Nico Moolenaar zijn tevens betrokken als uitvoerende producenten. Amsterdam Empire speelt zich af in het hart van de Amsterdamse cannabis scene. Jack van Doorn, de rijke en beruchte oprichter van het coffeeshop imperium Jackal, heeft zijn hele carrière moeten vechten tegen criminelen, concurrenten en absurde Nederlandse wetten om uit te groeien tot de grootste van allemaal. Wanneer zijn affaire met een bekende journaliste uitkomt, blijkt dat zijn gevaarlijkste vijand al die tijd onder zijn dak woonde: zijn verraden vrouw Betty, een ex-popdiva die al zijn zwakke plekken en geheimen kent en niet zal rusten voor ze hem alles heeft afgepakt.

Amsterdam Empire wordt in 2025 verwacht op Netflix.

Comments


bottom of page