© 2019 ArtistMan | ArtistMan is een onderdeel van PVT Entertainment & Management

Nederlandse componist Mark Wind wint Amerikaanse filmprijs

De Nederlandse filmcomponist Mark Wind heeft de prijs voor Best Music Composer in de wacht gesleept bij de Pitch To Screen Film Awards. Wind nam de prijs zaterdag 26 oktober in het prestigieuze Film At Lincoln Center in New York zelf in ontvangst.

Wind won de Amerikaanse filmprijs voor zijn werk aan de Britse speelfilm Homeless Ashes. “Het is een waanzinnige eer om deze prijs in New York in ontvangst te mogen nemen. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik aan dit project heb mogen meewerken”, zegt Wind. De film van regisseur Marc Zammit ging vorige maand in Londen in première.

Homeless Ashes verhaalt over een jongen die van huis wegloopt en op straat probeert te overleven, en belicht op unieke wijze het actuele en relevante thema van dakloosheid.

In de film spelen verscheidenen Amerikaanse acteurs, onder wie Lew Temple (bekend van The Walking Dead) en Maria Howell (Hidden Figures). Tot de cast behoren ook een aantal bekende Engelse acteurs, zoals Jason Flemyng (The Curious Case of Benjamin Button) en Andrew Lee Potts (The Crown).

Pitch To Screen Film Awards

Foto:  

Cyriel Guds maakt biosdebuut in omstreden Suriname

Acteur Cyriel Guds gaat een van de hoofdrollen spelen in de nu al veelbesproken film Suriname. Het is het bioscoopdebuut voor de 31-jarige acteur.

Guds speelt de rol van de vriend van het personage dat Imanuelle Grives zou spelen. De rol werd overgenomen door Fajah Lourens, nadat Grives in België werd gearresteerd omdat zij veel drugs bij zich had op het festival Tomorrowland.

Dat bevestigde zijn agent ArtistMan maandag. Guds speelt de rol van de vriend van het personage dat Imanuelle Grives zou spelen. De rol werd overgenomen door Fajah Lourens, nadat Grives in België werd gearresteerd omdat zij veel drugs bij zich had op het festival Tomorrowland.

De acteur werd in 2016 bekend door zijn hoofdrol naast Huub Stapel in Intouchables, de Nederlandse toneelversie van de gelijknamige Franse filmhit.

Suriname, waarin ook Winonah de Jong en Liza Sips te zien zullen zijn, was afgelopen weken volop in het nieuws omdat Grives bij haar aanhouding claimde de drugs bij zich te hebben ter voorbereiding op een rol in Suriname. De film is een remake van de gelijknamige film uit 2011 en moet vanaf februari in de bioscopen te zien zijn.

Instagram

Foto:  

Componist uit Utrecht genomineerd voor Amerikaanse filmprijs

Componist uit Utrecht genomineerd voor Amerikaanse filmprijs
 

De Utrechtse filmcomponist Mark Wind is genomineerd voor een Amerikaanse filmprijs. Hij staat samen met drie andere crewleden van de film Homeless Ashes op de nominatielijst. Dinsdag kreeg Wind het bericht van regisseur Marc Zammit: “Het was een emotioneel moment, ik heb zoveel aan deze film gegeven.”

Zelf had Wind de nominatie niet zien aankomen. Nominaties zijn volgens hem heel lastig in te schatten. Tijdens de exclusieve première voor de medewerkers van de film had hij al hele positieve reacties gekregen: “na de première sprak ik veel collega’s. Zij waren razend enthousiast over het eindproduct.” De ‘echte’ feedback en reviews krijgt hij pas 23 september. Dan kunnen publiek en pers de film zien tijdens het Raindance Film Festival in Londen. 

De winnaars van de filmprijzen worden 26 oktober bekendgemaakt tijdens de Pitch to Screen Film Awards in New York. Wind vindt het al een hele eer om een van de drie genomineerde voor de ‘Best Music Composer’-prijs te zijn. De hoofdprijs zou natuurlijk de kers op de taart zijn, maar daar is hij niet al te veel mee bezig. Of hij samen met de drie genomineerde crewleden naar New York gaat, weet hij nog niet. Wind heeft het de komende maand heel druk.

De Utrechtse filmcomponist maakt in een eigen studio in Zuilen zijn muziekstukken. “Ik werk vooral met buitenlandse opdrachtgevers. Wij houden contact via Skype en andere sociale media. Samen bekijken wij bijvoorbeeld de emotie van verschillende scenes. Voor mijn muziekstukken probeer ik de visie van de regisseur te begrijpen”, vertelt Wind. De films worden na de opnames naar hem verstuurd. Hij krijgt vervolgens de opdracht om passende muziek bij de beelden te maken.

Voor de film Homeless Ashes heeft hij veel met de regisseur gewerkt. De trailer oogt misschien dramatisch, maar de film is juist een combinatie van luchtige een zwaarmoedige scenes (zie hieronder). De muziek van Wind volgt de reis van het hoofdpersonage: “Frankie, de protagonist, ontmoet tijdens zijn reis veel karakters die qua persoonlijkheid heel verschillend zijn. Ik heb de muziek passend gemaakt voor de verschillende personages. De sound zal dus tijdens de film behoorlijk variëren.”

Nathalie Jaeger

Foto:  

Nederlandse componist werkt aan Britse film Homeless Ashes

De Nederlander Mark Wind heeft de muziek gecomponeerd voor de nieuwe Britse speelfilm Homeless Ashes. De wereldpremière van de film vindt plaats tijdens het Raindance Film Festival in Londen op 23 september.

 

„Ik kwam via social media in contact met de Britse regisseur Marc Zammit”, vertelt Mark Wind. „Het klikte tussen ons en er ontstond een samenwerking.” Wind werd aangenomen als componist en werkte vanuit zijn studio in Utrecht mee aan de film.

De film verhaalt over een jongen die van huis wegloopt en op straat probeert te overleven, en belicht op unieke wijze het actuele en relevante thema van dakloosheid.

In Homeless Ashes spelen verschillende Amerikaanse acteurs, waaronder Lew Temple(bekend van The Walking Dead) en Maria Howell (Hidden Figures). Tot de cast behoren ook een aantal bekende Engelse acteurs, zoals Jason Flemyng (The Curious Case of Benjamin Button) en Andrew Lee Potts (The Crown).

Op dit moment is nog niet bekend of de film ook in de Nederlandse bioscopen zal gaan draaien.

Nathalie Jaeger

Foto:  

PVT Entertainment & Management neemt ArtistMan over

Het in Zoetermeer gevestigde PVT Entertainment & Management heeft het in acteurs gespecialiseerde managementbureau ArtistMan overgenomen.

 

“Met deze overname breiden we onze expertise uit op het gebied van acteursmanagement”, zegt PVT-eigenaar Peter van Terheijden tegenover Entertainment Business. “PVT Entertainment & Management bestaat sinds 2007 en is een allround managementkantoor voor artiesten in de breedste zin van het woord.”

 

Tot het klantenbestand van PVT behoren o.a. zangers Bryan Stricker en Janah Louard, dj/ producer Junny, acts The TeenZ en Greg-A-Man, presentatrices Dounia Rijkschroeff (Van Passie naar Droombaan) en Lente Voorhoeve (Mensenkennis), actrice Laty Davelaar (Goede Tijden, Slechte Tijden) en de Belgische acteur Amir Motaffaf (4ever). Van Terheijden lanceerde de carrière van Youtube-ster/zangeres Bibi Breijman en de Belgische succesact Baba Yega.

 

Het door Willo Schröer in 2014 opgerichte ArtistMan is gespecialiseerd in persoonlijk acteursmanagement. Schröer blijft aan het bedrijf verbonden. ArtistMan vertegenwoordigt onder meer acteurs Renée de Gruijl (Lazarus), Cyriel Guds (Intouchables), Miro Kloosterman (Goede Tijden, Slechte Tijden), Poal Cairo (Celblok H) en filmmaker Dennis Alink (Freek).

 

Van Terheijden zegt verder: "Voorlopig zullen de twee merken PVT en ArtistMan naast elkaar blijven bestaan. Onze talenten profiteren bovendien van een dubbel netwerk in zowel Nederland als België.”

PVT Entertainment

Foto: