top of page
Zoeken

Componist Mark Wind wint Amerikaanse filmprijs

De Nederlandse filmcomponist Mark Wind heeft de prijs voor Best Music Composer in de wacht gesleept bij de Pitch To Screen Film Awards. Wind nam de prijs zaterdag 26 oktober in het prestigieuze Film At Lincoln Center in New York zelf in ontvangst.

Wind won de Amerikaanse filmprijs voor zijn werk aan de Britse speelfilm Homeless Ashes. “Het is een waanzinnige eer om deze prijs in New York in ontvangst te mogen nemen. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik aan dit project heb mogen meewerken”, zegt Wind.


De film van regisseur Marc Zammit ging vorige maand in Londen in première. Homeless Ashes verhaalt over een jongen die van huis wegloopt en op straat probeert te overleven, en belicht op unieke wijze het actuele en relevante thema van dakloosheid.


In de film spelen verscheidene Amerikaanse acteurs, onder wie Lew Temple (bekend van The Walking Dead) en Maria Howell (Hidden Figures). Tot de cast behoren ook een aantal bekende Engelse acteurs, zoals Jason Flemyng (The Curious Case of Benjamin Button) en Andrew Lee Potts (The Crown).

Comments


bottom of page