top of page
Zoeken

De Afhaalchinees met drie ArtistMan-acteurs genomineerd voor Zilveren Nipkowschijf

De Afhaalchinees maakt kans op een Zilveren Nipkowschijf. In de documentaireserie van Omroep Zwart zijn drie acteurs uit de ArtistMan-stal - Victor Löw, Catharina Haverkamp en Safrien Duijser - te zien. 


Andere genomineerden zijn De Joodse Raad (EO) en de dramaserie Bodem (BNNVARA). De Zilveren Nipkowschijf is bestemd voor het beste tv-programma of de beste tv-maker.

Kelly-Qian van Binsbergen debuteerde dit seizoen met de documentaireserie De Afhaalchinees over adoptie “die zowel schokkend als hilarisch is, zeer persoonlijk als informatief en nieuwswaardig”, aldus de jury. “Bovenal verrast ze volgens de jury door de speelse, vernieuwende vorm, met aan online video ontleende stijlmiddelen, als de springerige montage en het gebruik van animatie. Met moed en lef behandelt zij het leed van geadopteerden en de structurele misstanden van internationale adoptie komen aan de orde. Actueel is de serie ook: in april stemde de Tweede Kamer voor het geleidelijk afschaffen van adoptie uit andere landen.”


De winnaar van de Zilveren Nipkowschijf wordt bekendgemaakt op donderdag 13 juni in Het Ketelhuis in Amsterdam.

Kommentare


bottom of page